Jun 05, 2018

Topsport Amsterdam

Dromen en ambities van talentvolle sporters waarmaken. Dit doet Topsport Amsterdam al meer dan twintig jaar. Topsport Amsterdam doet dit door middels haar Centrum voor Topsport & Onderwijs (CTO) voor sporters de optimale randvoorwaarden te creëren zodat zij het maximale uit hun topsportcarrière kunnen halen. Een goede combinatie met onderwijs, de beste huisvesting, de beste voeding en de beste fysieke- en mentale begeleiding zijn hierin de belangrijkste uitgangspunten. Daarnaast ondersteunt Topsport Amsterdam ook de Amsterdamse topsportverenigingen.

Daarnaast wil Topsport Amsterdam de Amsterdamse sporters een podium bieden in eigen stad en de stad Amsterdam als topsportstad op de kaart zetten. Daarom haalt Topsport Amsterdam grote, internationale topsportevenementen naar Amsterdam. De WK Roeien 2014, de WK Beachvolleybal 2015, de EK Atletiek 2016, De EK 3×3 Basketball en het EK Hockey in 2017 en de WK Allround in 2018 zijn daarvan de meest recente voorbeelden. Daarnaast faciliteert en adviseert Topsport Amsterdam ook kleinere en jaarlijks terugkerende topsportevenementen in de hoofdstad.

Topsport Amsterdam kan dit mede doen door samenwerking met het (Amsterdamse) bedrijfsleven. De op dit moment meer dan 70 zakelijke partners uit de Topsport Amsterdam BusinessClub dragen bij aan de dromen en ambities van de talentvolle Amsterdamse sporters en de promotie van Amsterdam als topsportstad. In ruil hiervoor krijgen deze bedrijven toegang tot het Amsterdamse topsportnetwerk, unieke ervaringen bij Amsterdame topsportevenementen en mogelijkheden tot inspiratiesessies van topsporters en coaches.

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Topsport Amsterdam of de Amsterdamse topsport in het algemeen? Op het Olympisch Stadion nummer 14 gaan we graag met u in gesprek!

De werkzaamheden van Topsport Amsterdam zijn ook online te volgen:

Website: www.topsport.amsterdam
Twitter: @topsportadam
Instagram: @topsportadam
Facebook: Topsport Amsterdam
Youtube: Topsport Amsterdam
E-mail: sta@topsportamsterdam.nl

l

Close